برنامه پیشنهادی انجمن فولاد برای شرایط اضطراری کمبود برق اعلام شد: تولید ۴۰ درصدی فولاد فقط با ۲۰۰۰ مگاوات ساعت برق
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامهای به وزیر صمت برنامه پیشنهادی خود برای تولید در زنجیره فولاد در شرایط اضطراری کمبود برق را ارائه داده که براساس آن با اختصاص ۲۰۰۰ مگاوات ساعتی که وزارتخانههای نیرو و صمت وعده تأمین آن را دادهاند، تولید ۴۰ درصدی با اشتغال حدود ۹۰ درصدی در زنجیره فولاد برقرار خواهد شد.
به گزارش ایسنا، برنامه پیشنهادی انجمن فولاد بهصورت تفصیلی برای تمام شرکتهای زنجیره فولاد و کلیه استانها تدوین شده و این برنامه به نحوی است که در شرایط اضطراری کمبود برق، خسارات وارده به واحدهای تولیدی و اقتصاد ملی را کاهش میدهد، فضا برای ایفای تعهدات ضروری صادراتی شرکتها را فراهم میسازد و به تنظیم بازار داخلی فولاد کمک کند.
در برنامه پیشنهادی انجمن تولیدکنندگان فولاد برای تولید زنجیره فولاد در شرایط اضطراری کمبود برق، محدودیتهای فنی تولید و همچنین شرایط بازار در هر حلقه از زنجیره فولاد درنظر گرفته شده و این برنامه براساس این دو مولفه تدوین شده است.
حتی در کنار شرایط خاص هر شرکت، شرایط استانهای مختلف در نظر گرفته شده و در برخی رستهها با تقسیم شرکتها به دو گروه A و B، طوری این برنامه تنظیم شده که در استانهای مختلف مشکلی در تأمین نیازهای بازار صورت نگیرد.
علاوه بر این، میزان نیاز کشور به تولیدات هر حلقه از زنجیره فولاد، مبنای برنامه پیشنهادی انجمن فولاد بوده است و در محصولاتی که کشور به آنها نیاز بیشتری دارد، تولید با توان مصرف برق بیشتری پیشنهاد شده است.
برنامه تولید برای رستههای مختلف زنجیره فولاد
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران جهت تولید حداقلی و متوازن در زنجیره فولاد، برای رستههای مختلف این زنجیره به شرح زیر برنامه تولیدی ارائه داده است:
همچنین متن نامه بهرام سبحانی- رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران- خطاب به علیرضا رزمحسینی (وزیر صنعت، معدن و تجارت) آمده است:
"پیرو نامه شماره ۷۵۵/ص/۰۰ مورخ ۲۰ تیر و توافقات جلسه مورخ دوم مرداد ۱۴۰۰ در محضر وزیر نیرو و معاونان ایشان و همچنین معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص اختصاص ۲۰۰۰ مگاوات ساعت برق برای فعالیت حداقلی کارخانههای زنجیره فولاد در شرایط بحرانی فعلی ناشی از کمبود برق، به پیوست برنامه پیشنهادی این انجمن که با در نظر گرفتن محدودیتهای فنی تولید و همچنین شرایط بازار در هر حلقه از زنجیره فولاد تنظیم شده است، جهت صدور دستور بررسی و اتخاذ تدابیر فوری بحضورتان تقدیم میگردد.
شایان ذکر است بر اساس این برنامه، به طور میانگین تولید ۴۰ درصدی با اشتغال حدود ۹۰ درصدی در زنجیره فولاد برقرار خواهد شد. ضمناً جهت استحضار، بر اساس برنامه مذکور ضمن کاهش خسارات وارده به واحدهای تولیدی و اقتصاد ملی و ایفای تعهدات ضروری صادراتی و مشارکت موثر در تنظیم بازار داخلی فولاد، میزان مصرف برق زنجیره فولاد در شرایط اضطراری کنونی بر اساس جدول زیر خواهد بود.
توضیح: در جدول فوق، میزان مصرف برق مجتمع فولاد مبارکه با توجه به اهمیت استراتژیک این کارخانه در تولید، اقتصاد و امنیت کشور و تامین نیاز بیش از ۱۰۰۰ کارخانه پایین دستی در نظر گرفته نشده است.
منبع : ایسنا
یکشنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۰
https://www.isna.ir/news/۱۴۰۰۰۵۱۰۰۶۷۸۵/